Fontos tájékoztatás a felnőttképzéssel kapcsolatosan!

Tisztelt Partnerünk!

Az alábbiakról szeretném tájékoztatni:

2021. március 8-tól április 7-ig SZEMÉLYES TALÁLKOZÁST IGÉNYLŐ KÉPZÉSEK a FELNŐTTKÉPZÉSBEN SEM tarthatók, a vizsgákat el kell halasztani.

A védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021 Kormányrendelet szerinti kontaktórás formában szervezett bármilyen oktatást, képzést (vagyis minden, a FIR-be vagy FAR-ba jelentett képzést) „a  képzésben részt vevő személyek és az  oktató közötti személyes találkozást nem igénylő kapcsolatban alkalmazott digitális eszköz segítségével megvalósuló módon vagy zárt rendszerű elektronikus távoktatás, illetve távoktatás formájában kell megszervezni, befejezni abban az esetben is, ha azt jogszabály, támogatói okirat, támogatási szerződés, felnőttképzési szerződés, hatósági szerződés vagy képzési program egyébként nem teszi lehetővé. …

A felnőttképzésben vizsga nem szervezhető. Az e rendelet hatálybalépésekor már megkezdett és folyamatban lévő, illetve újonnan meghirdetett vizsgát el kell halasztani.”

Fenti rendelkezés alapján a képző vagy a támogató dönthet úgy is, hogy a képzéseket inkább átütemezi, ha az digitális módon nem valósítható meg. Akár a képzésben résztvevők miatt, vagy akár azért mert olyan gyakorlati részeket is tartalmaz a képzés, amelynél az online forma nem célravezető.

A vizsgákkal kapcsolatosan a rendelkezés egyértelműen fogalmazza meg, hogy azok semmilyen formában nem szervezhetőek, még online, távoli vizsgaként sem.

 

Amennyiben a jogszabály ismét engedi a kontaktost képzést, értesítjük.

 

Üdvözlettel:

Nikicser Ildikó

ügyvezető